Atunci când administrați antibiotice la copii

antibiotice pentru tratarea infecțiilor cauzate de bacterii. Una din cele mai mari progrese de medicină și utilizarea corectă a acestuia a fost capabil de a salva multe vieți. Cheia este tocmai în aceste două cuvinte, care poate au trecut neobservate să mai vorbim de vieți salvate: ‘utilizarea corectă’.

Astfel, când este necesar să se administreze antibiotice pentru un copil? Numai atunci când tratezi o infectie bacteriana?

Nu dau antibiotic la copil atunci când acesta este un virus

primele simptome de infecții sunt similare cu virusuri, bacterii, ciuperci și paraziți. Acestea pot fi: febră, stare generală de rău, vărsături, mucus, durere de cap, tuse, diaree sau, printre altele. Atunci când timpul de evoluția este scurt, este dificil de a ajusta diagnosticul. Acesta poate fi un simplu guturai produsă de un virus sau de la începutul de o otita sau pneumonie cauzate de bacterii. Se pare logic să înceapă cu un antibiotic, la urma urmei, poate fi de fapt o infectie bacteriana. Acesta este un raționament rezonabil, dar nu întotdeauna corect.

În primul rând, este important să știți că mai mult de 90% dintre infecțiile care copiii suferă de virus. Prin urmare, antibioticele nu va ajuta în aceste cazuri. Aceste infecții vor avea febră timp de 1 până la 5 zile. Când febra dureaza un pic, de obicei nu există probleme, dar atunci când sunt însoțiți de părinții încep să necesita antibiotic lor pediatri. Este foarte comună pentru a vedea un copil care aleargă, joacă și sărind în camera de urgență, în timp ce părinții lor să jur că casa a avut o mulțime de febră și era foarte bolnav. Acesta este un virus, și nu ar trebui să liniștească cu vorbe, dar cu rețete. Din păcate, mulți medici pediatri sfârși prin a ceda la presiunea familiei și prescrie antibioticul dorit.

ca prin minune, după prima doză de așteptat medicamente, pacientul este viguros, fără febră și toată lumea este fericită. Și, prin urmare, vine fraza: ‘am spus deja pro pediatru fara antibiotic nu se vindecă…’. Curios efect magic, ținând cont de faptul că medicamentele trebuie să ajungă la un dozei în corp pentru a începe să fie eficiente și îmbunătățirea nu este imediată. Acesta nu va fi faptul că virus infecție nu a fost foarte aproape de a vindeca?

Consecințele utilizării incorecte a antibioticelor la copii

Dar, de ce acest angajament pentru a rezerva antibiotice? De ce este atât de dificil, care acum ne prescrie o? Ce obții pediatri păstrarea cu atât de multă grijă pentru detaliu, aceste comori unice? Răspunsul este foarte simplu: utilizarea inutilă a antibioticelor duce la dezvoltarea rezistenței de bacterii. Asta este, dacă nu le folosesc ei bine, mâine, nu se vindeca.

Pentru mai mulți ani, utilizarea de antibiotice nu a fost controlată în mod adecvat. Medicii receitavam înainte de primul simptom, fără a aștepta pentru evoluția bolii, și chiar și în farmacii a fost posibil să le cumpere fără prescripție medicală. Există o mare de fraza: ‘Înainte, atunci când a fost tuse i-am dat deja antibiotice, acum trebuie să mor pentru tine receitem unele’. Cu toate acestea, datorită acei ani, multe țări din întreaga lume s-au dezvoltat bacterii rezistente la antibiotice.

Bine, deci, ce? Care produc mai mult! La noi, mai puternice! Dar, acest caz nu este atât de simplu. Există câteva, și la noi nu vine atât de repede. În fapt, există deja unele infecții pentru care nu există nici un antibiotic eficient. Deci sunt comori. Deci, ele sunt valoroase, arme care trebuie să aibă grijă de (întreaga lume). Pentru fiecare antibiotic care am salvat-o nouă opțiune terapeutică pentru viitor.

atunci Când pentru a da antibiotice pentru un copil

În rezumat, pentru a asculta medici pediatri. Nu avea nevoie de ele pentru tratamente, sau cerere. Și atunci când vă prescrie un antibiotic pentru a respecta orientările, doze și zile de tratament. Cred că de incalculabilă valoare de medicina pe care le au în mâinile tale și de a ajuta cu antibiotice continua pentru a salva vieți.

Dr. Roi Piñeiro Pérez

Conferențiar Șef de Serviciu de Pediatrie. Spital General de Villalba

 • Facebook
 • Twitter
 • Whatsapp


 • Comentarios
 • Legate

  Abuzul de antibiotice la sugari și copii

  Copii și copii cu scarlatină

  Remediu pentru a trata rinita și sinuzita la copii

  Antibiotice pentru copii. Da, sau nu?

  10 întrebări și răspunsuri despre antibiotice pentru copii

  0 comentarii

  O mais visitado

  10 idei pentru a vă conecta cu copilul tau

  copiii pot învăța cu visele lor

  riscurile muncii la o femeie gravidă

  provocarea de a fi o femeie, o mamă și un lucrător

 • Quem somos
 • Termos de uso e privacidade
 • Leute știu
 • Anunciantes
 • Mapa face site-ul
 • GuiaInfantil.com este un lider în audiență între site-uri pentru părinți cu 8,5 milioane de vizitatori unici în Brazilia, America latină și Spania

  Toate direitos reservados Degetul mare Media S. L. © 2000-2018. Licență SGAE SGAERRDD/5/267/10111012