Anemie normocitica

cauze de anemie normocitară sunt:

 • anemie insuficiență renală
 • anemie de tulburare, cronice
 • nutritive anemie, care provoacă un deficit de producție
 • pierderea de hemoragie sau sângerare
 • hemolitice anemiile care duce la o distrugere a crescut de cauze mecanice, de exemplu, ca prezența de valve cardiace artificiale
 • în mod Rezonabil, ceea ce trebuie să faci este să excludă cazurile care sunt mai ușor de tratat. Una dintre cele mai frecvente cauze de anemie normocitară este cea care rezultă dintr-o insuficiență renală sau tulburare cronică, care se combina nutritive anemie.

  Un deficit de nutrienți determină o anemie microcitară, cum ar fi anemie sideroblastică. În realitate, o deficiență nutrițională nu oferă doar o anemie microcitară, dar poate oferi, de asemenea, o anemie normocitară, este cazul’anemie megaloblastică deficit al vitaminei B12, în care celulele roșii din sânge sunt exact extinsă.
  Dacă există un deficit de fier, vitamina B12 și acid folic, celulele roșii din sânge va fi normal. La anemii hemolitice si hemoragii sunt mai puțin frecvente printre cauzele anemiei normocitiche, atunci există, de asemenea, tulburări primitive de de măduvă osoasă.

  Pentru a verifica dacă acesta este un anemia din insuficienta renala doar pentru măsurarea nivelului de creatinină serică:

 • dacă este mai mare de 3 mg/dl, vom avea o insuficiență renală severă
 • dacă este între 1,5 și 3 mg/dl, vom avea o insuficiență renală ușoară sau moderată
 • cauzele pot fi, de exemplu, o nefropatie diabetică sau sindromul nefrotic. Din punct de vedere al frotiu de sânge periferic nu va apărea nici o modificare la caracteristica, dar nu va fi o frecvență mai mare a rulourilor.

  hemolitice anemiile pot rezulta din:

 • cauze mecanice
 • boli autoimune
 • deficit enzimatic
 • O anemie hemolitica este caracterizat prin:

 • prezența unor valori crescute ale LDH, care este o enzimă foarte concentrat din interiorul celulelor roșii din sânge
 • reticolocitosi, pentru că măduva are de a face pentru o pierdere mare de celule roșii din sânge
 • creșterea bilirubinei indirecte
 • reducere de haptoglobină, obligați să colecteze toate globinei, care este in sange, provine din distrugerea celulelor rosii din sange
 • creșterea PRIMIT, de enzime, de asemenea, prezente în interiorul celulelor roșii din sânge
 • În frotiu de sânge periferic se observă două populații de celule roșii din sânge, unele mai vechi și altele mai tinere distinse pe baza de culori: cei tineri, va fi mai clar, cei mai în vârstă va fi mai inchisa. Apar, de asemenea, celulele roșii din sânge sunt rotunde, așa-numitul ovalociti, care poate sugera prezența unei tulburări în enzime.

  hemoliza poate fi o sursă de intravascular sau extravascular: dacă este extravasculară, că va locui în splină și în special în reticulo-endoteliale, adică în macrofage, care sunt umplute cu pigmenți de fier.

  în Plus față de o istorie de bine-a făcut, există unele caracteristici clinice de laborator care ajuta pentru a diferenția o hemoliza intravasculară la un extravascular.

  Anemia Emolitica
  Esami Intravascolare
  Conta Reticolocitaria Aumentata
  LDH Aumentata
  Bilirubina Indiretta Aumentata
  Aptoglobina Aumentata
  Emosiderina Urinaria Presente
  Anemia Emolitica
  Esami Extravascolare
  Conta Reticolocitaria Aumentata
  LDH Aumentata
  Bilirubina Indiretta Aumentata o Normale
  Aptoglobina Aumentata
  Emosiderina Urinaria Assente

  numărul de reticulocite și LDH sunt crescute în ambele cazuri, nu sunt la fel de importante ca și criterii discriminativi. Bilirubina este mai frecvent crescut în hemoliza intravasculară. La haptoglobinei este redusă în ambele cazuri. La emosederina urinar este mult mai frecventă în caz de hemoliză intravasculară, în timp ce este mult mai rar, atunci când hemoliza este extravasculară.

  în fața unui hemoliza intravasculară, cu LDH ridicate, haptoglobinei este consumat, reticulocite mare, s-a drogat, bilirubina mare, și emosederina urinară înaltă, să evalueze dacă cauzele sunt interne sau externe de celule roșii din sânge și astfel încât aveți nevoie pentru a face un frotiu de sânge periferic pentru a demonstra prezența schistociti, fragmente de celule roșii din sânge, având un scroll viteză foarte mare, s-au prăbușit împotriva obstacole care au provocat ruperea. Cea mai frecventă cauză de distrugere a celulelor rosii din sange este prezența de proteze valvulare cardiace. Cauza este, cu toate acestea, în general, mai frecvent, mecanic, mai degrabă decât organică. Dacă pe baza datelor anamnestice, detectează prezența de valve cardiace, atunci cel mai probabil că va fi cauza de anemie hemolitică. Dacă acesta este absent, atunci vă sunt pentru examenele de suspiciune de coagulare intravasculară diseminată (CID), să evalueze timpul de coagulare, a numărului de trombocite, consumul de fibrinogen și nivelul de D-dimer.

  Dacă aceste valori sunt modificate se presupune a fi CID, si daca aceste valori sunt normale, LDH ridicată, și există numeroase schistociti atunci, probabil, acesta este un purpură trombocitopenică trombotică (HTTP) sau un hemolitic uremic sindromul (PLUS). Acestea sunt două manifestări ale aceluiași patologie care constă în lipsa unor metaloproteaze care în mod normal au funcția de a degrada multimers de factor von Willebrand din greutate moleculară foarte mare. În lipsa acestor enzime, aceste multimers se acumulează în plasmă și de a promova formarea de microaggregati trombocite în microcirculația. Activează o coagulare care nu are nimic de-a face cu CID, deoarece nu se consuma factorii de coagulare.

  Dacă vă lipsesc schistociti, dar toate indexurile de hemoliza sunt mari, apoi executați o testul Coombs, pentru a verifica eventuala prezență a bolii hematologice tulburări autoimune. Dacă acest test este pozitiv, probabil este o anemie hemolitică autoimună, în timp ce dacă acesta este negativ, precum și ca având simptome evidente hemolitic dar din moment ce nu schistociti, probabil e o’hemoglobinurie paroxistica nocturna. Dacă testul Coombs este negativ, se presupune că defectul este intrinsecă a eritrocitelor, care se datorează cauze ereditare sau mai puțin că acesta induce o fragilitate osmotică. Prin efectuarea de teste de fragilitate osmotică puteți obține un rezultat pozitiv, pentru care diagnosticul este sferocitoza ereditara; dacă este negativă, nu poate fi un deficit de enzime.

  Daca nu sunteti c’este o fragilitate osmotică a eritrocitelor, atunci se presupune că este un deficit de glucoză-6-fosfat-dehidrogenază. Cu toate acestea, de o doza de această enzimă este prezentă în cantitate normală. În acest moment, sau de a-l exclude că acesta este un deficit de glucoză-6-fosfat-dehidrogenază, sau de a continua să ia în considerare acest lucru pentru că, ținând cont de fals negative, care este, de faptul că nu a fost un episod hemolitic, pentru care toate clonele care au avut un deficit de glucoză-6-fosfat dehidrogenază au fost distruse, iar cei care sunt măsurate sunt cele care nu au deficit în interior.

  atunci Când există un caz de anemie normocitară, trebuie mai întâi să excludă cauzele care sunt ușor tratabile, care sunt: