Leucemie limfocitară cronică

leucemie mai frecvente în țările occidentale, în timp ce în țările din est este rară, ca și, de asemenea, în emigranți chinezi, acest lucru indică faptul că există o componentă genetică de la debut (10% din cazuri, debutul de familie).

acesta este un boli limfoproliferative cronice, caracterizat printr-o proliferare clonală și o acumulare de limfocite în sângele periferic, maduva osoasa, splina, ganglionii limfatici și în ficat de mici mature limfocite B cu o atitudine general: defecte apoptoza de proliferare.
Acesta are o acumulare de limfocite în G0-G1, slab proliferante, Bcl-2 este în general exprimat.

Morfologia de B-limfocite: sunt celule monoforme, mici, cu puțin în citosol, clar, de bază, rotund, cu cromatina îngroșate, casante, și, astfel, în frotiul de sânge periferic forma caracteristici în umbră de Gumprecht.

Diagnostic: > 5000 limfocite, clonală / m3

25 % din toate formele de leucemie, are o incidență de 15 : 100’000 de locuitori (în provincia Modena sunt 50 de cazuri noi de un an), este mai frecventă la bărbați (2 masculi : 1 de sex feminin) și este proporțională cu vârsta, este rar sub 40 de ani, 40 % din pacienții cu vârsta peste 75 de ani. Acest lucru creează probleme pentru tipul de terapie.

În clasificarea OMS, în interiorul patologii linfoproliferative de limfom non-Hodgkin, leucemie limfocitară cronică este asociat cu limfom limfocitar. În leucemia limfocitară cronică nu recunosc translocații tipic de loci de Ig, dar anunțurile și deleții: c’este eliminarea din 13 q (55 %), 11q (20 %), del 17p, și trisomia 12 (20 %).

leucemie limfocitara cronica nu este omogenă, ca atitudine clinice agresivitatea, ca și cea genetică.

La început s-a crezut că leucemia limfocitară cronică avut configurația liniei germinale ale lanțurilor de Ig fără mutații somatice, deoarece limfocitele au fost mici, și semăna în acele pre-germinal centru, de exemplu, circulă. Acest lucru s-a dovedit a fi inexactă, pentru că în 40% din cazuri, genele Ig au fost în figurație germ-line și 40% au suferit mutații, este ca și cum dacă ar exista 2 tipuri de patologii, o pre-germinal centru, iar celălalt post-germinal centru.

secvențiere a ADN-ului a arătat că Ig gene de unele forme de leucemie sunt permutate, în timp ce altele nu sunt, ceea ce sugerează că celulele pot fi celule B de memorie post-germinal centru, sau celulele B virgin, tumori, segmente de Ig nu este schimbat pentru a urma un mai agresiv clinică.
Dacă leucemia limfocitară cronică de un pacient din Modena are o secvență similară de la un pacient de Ulm, este posibil ca Ag este comună. Prin urmare, în leucemia limfocitară cronică selecție antigen joacă un rol cel puțin la început în selectarea de clone, este posibil ca stimularea antigenică continuă pentru a menține supraviețuirea clona.

Acum crezi că, în realitate, boala este un unic leucemie limfocitară cronică în configurație (germline, care are o atitudine agresivă derivă mai mult din celulele din zona marginală, care au o suprafață de receptor care este mult mai receptiv, în timp ce altele s-a schimbat au fost supuse reacția centrului germinal de reacție și un receptor care are mai puțin de răspuns proliferativ la Ag.

suspin/cât de multe
CD5
CD10

BAND-click aici
+ / -/+
+

LPL
+/+

MCL
+; −
+

FCL
+; −

/N-MZL
+; −/+

ÎN MZL
+; −/+

CD23
CD43
CyclD1

BAND-click aici
+
+

LPL

-/+

MCL

+
+

FCL
−/+

/N-MZL
−/+
−/+

ÎN MZL


prin Urmare, receptorilor de suprafață și configurația Ig joacă un rol cheie în patogeneza clona, există o stimulare antigenică, specific limfocitele B, care este baza pe care le selectați o clona, unde din cauza instabilitatea genetică care rezultă din deleții (13 q).
Daca ai pus in vitro, celulele de leucemie limfocitară cronică intra în apoptoză repede, nu au abilitățile de supraviețuire autonome, dar au nevoie de un micromediul de măduvă osoasă sau ganglionilor limfatici, care susține supraviețuirea, factori de creștere.

Diagnostic

diagnosticul este efectuat cu citometrie în flux. Executați citometrie în flux în sângele periferic, apoi o scanare CT și o examinare cu ultrasunete pentru a identifica palpabil.
Mai mult decât atât, acesta oferă căutare de factori biologici, care sunt utile din punct de vedere prognostic, cu toate acestea, nu dă indicații terapeutice, pentru leucemie limfocitara cronica este pentru agresiune variabilă, și apoi menține o atitudine de inițial conservator, vom aplica aștepta & ceas. Va necesita un tratament pacientul va dezvolta criteriile de boală activă, care este, o progresie medulară cu anemie sau trombocitopenie, o splina marita, o linfoadenomegalia, o limfocitoză cu un timp de dublare mai mare de 6 luni, și simptome sistemice, cum ar fi astenie, febra si pierdere in greutate.

Imunofenotipul caracteristici: CD5+,, CD19+,, CD20+, CD23+,, cu o expresia scăzută a suprafeței Ig (sIg).

Criterii de diagnostic

criteriu de diagnostic cantitate a fost schimbat recent:

 • prima: > 5000 linfociti / mm3
 • ora: > 5000 linfociti monoclonali / mm3

În absența palpabil, citopenia sau alte simptome asociate cu boala, prezența de limfocite B, clonală, într-o mai mică măsură decât 5000 / mm3 este definit ca Monoclonali cu celule B de Grad (MBL).

Acesta este prezent în 2 forme:

 • laboratoristica sau număr scăzut cu câteva zeci de clone de celule prezente în rudele apropiate ale bolnavilor care au leucemie limfocitara cronica
 • clinică (cMBL), cu o inversare a formulei leucocitare, ai o limfocitoză, dar de fapt nu este prezent, nici o limfocitoză, sau o neutropenie absolută
 • cMBL este considerat o formă benignă, dar cu toate acestea pot evolua în leucemia limfocitară cronică (cu 3-10 % pe an). În plus, leucemie limfocitară cronică se poate dezvolta în 10% din cazuri, un difuze mare-cell lymphoma, Sindromul Richter.
  Aceasta boala nu este la fel de lent ca se credea în trecut: bolnav de leucemie limfatică cronică au o rată mai scăzută de supraviețuire, comparativ cu populația de aceeași vârstă.

  și Apoi să se facă distincția între următoarele:

 • pentru a avea boală stabilă de-a lungul timpului, cu capete de alb care plutește, în timp ce de la limfocite populației este relativ stabil
 • boala este lent progresivă, cu un tratament care revine la normal, iar apoi se repornește creștere
 • boala rapid progresiva, cu o rezistență la tratament
 • Prognosi

  1. Nodular
  2. Interstițială
  3. Mixte
  4. pe scară largă
  1. LLC tipic (< 10 % din prolinfociti)
  2. LLC, care este atipic (10-55 % prolinfociti)
  3. LLC celule mixte (pleiomorfica)
 • Dublarea (Limfocite – LDT < / a > 12 luni, este viteza cu care ai dubla limfocite,
 • β2-microglobulinei serice > 3.5 mg / dl
 • Organizarea
 • prolinfociti sunt mari și au la bază dispersate.
  Leucemia prolymphocytic cronică poate evolua de la o leucemie limfocitară cronică sau apar deja face valuri, are, de asemenea, mai mult de 55 % din prolinfociti în sângele periferic.

  Exista 2 tipuri de staziazione: Binet (a, B, și C), și Rai (I, II, III și IV), ambele evalua povara neoplazice, care este, numărul de site-uri de limfoide implicate și citopenia dispozitiv. Supraviețuirea variază, în funcție de stadializare.
  Acum este frecvent diagnosticul de leucemie limfocitară cronică în stadiile inițiale (sau 0), dar acest lucru nu este suficient.

  Noi criterii de prognostic

 • de Pește, utilizate pentru a identifica modificări cromozomiale (deleții sau trisomii), deleții de 17p (cauza mutatii ale p53 sunt tirocitelor) și 11q sunt asociate cu o supraviețuire mai scurtă decât trisomia 12, care are o supraviețuire normală, și ștergerea de 13 q, care are o mai mare supraviețuire
 • Exprimarea Ag de suprafață CD38
 • Exprimarea ZAP70, o protein kinază legate la BCR, și-a exprimat în moduri care sunt aberant de leucemie limfocitara cronica, mediază relația cu efectori la citoplasmatice, este similar cu Tyr-k SIK, și este legată de o mai mare agresivitate
 • cu privire La mutatii statutul de Ig, mutații au un prognostic mai bun din germ-line, acest lucru este valabil și pentru limfocitoză B monoclonali: limfocitoză B monoclonale cu Ig schimbare au un risc mai mic de progresie a bolii cronice de leucemie limfatică în comparație cu limfocitoză B monoclonale cu Ig germ-line
 • starea de activare a BCR și joacă un rol central în creșterea agresivitate, în capacitatea de proliferare în leucemia limfocitară cronică, este CD38 care ZAP70 este implicat în medierea semnalului și în activarea limfocitelor.
  Leucemia limfocitară cronică se manifestă prin limfocitoză, modificări de sânge conta citometrico, anemie, trombocitopenie, palpabil, și splenomegalie.

  Quadro clinico

 • Infectii recurente
 • Virale (HVZ sau HS)
 • Fungice
 • Bacteriene (Stafilococi, Streptococi, Escherichia Coli, Listeria Monocytogenes)
 • sistemice, Boli autoimune, cum ar fi anemie hemolitică autoimună
 • tumori maligne Secundare
 • Mieloma multiplo

  Sarcom

  Polmone

  Inch

  Melanom

 • Evoluția spre forme clinice mai agresiv:
 • Leucemie, prolymphocytic, cronice (15 %)
 • Difuze cu celule mari limfoame (Sindromul Richter) (3 %)
 • Terapia

  leucemiei limfocitare cronice după introducerea Retuximab a îmbunătățit răspunsuri, și astăzi, utililizza chimioterapie asociată cu mAb.