Puterea de Metabolism

puterea de metabolismul este atât de mare, că, fără el, ar fi imposibilă viața. Metabolismul șieste strâns legată de nutriție. Dacă vrei să știi cum funcționează și pentru că este atât de important pentru noi, vă sfătuiesc să continuați de lectură.

Definiția metabolismului

metabolismul este un termen care este folosit pentru descrie toate reacțiile chimice care au loc pentru întreținerea stării de celule vii și organismului.

metabolismul este împărțit în două tipuri de procese:

  • Catabolism – prin care are loc descompunerea moleculelor de a obține energie.
  • anabolism – de sinteză a tuturor compușilor necesare pentru mobil

bioenergie este un termen care descrie caile biochimice sau metabolice prin care celula obține energie. Formarea de energie este una dintre componentele vitale ale metabolismului.

Hrana: puterea de metabolism

alimentația este cheia pentru metabolism. Elementele nutritive sunt transformate, datorită metabolismului căi, în scopul de a produce energie. Această energie este necesar pentru organismul nostru pentru a fi capabil de a sintetiza proteine, acizi nucleici, etc

substanțe nutritive esențiale care ne oferă cu alimente ne oferă cu energie (calorii), în plus față de alte substanțe chimice care sunt, de asemenea, necesar, deoarece organismul în sine nu poate sintetiza i de la sine.

putere de metabolism depinde de furnizarea anumitor compuși chimici. Aceste substanțe chimice sunt de carbon, oxigen, hidrogen, azot, sulf, fosfor și alte 20 de elemente anorganice. Aceste substanțe sunt esențiale pentru construirea, intretinerea si repararea tesuturilor din organism.

în Plus față de aceste substanțe chimice, alimentele pe care le oferă alte elemente nutritive (macronutrienți), ca glucide, lipide și proteine.

Și, de asemenea, microelemente, cum ar fi vitamine și minerale.

Ca acționând în metabolismul glucidelor

alimente oferă carbohidrați în trei forme: amidon, zahar si celuloza (fibre). Amidon și zaharuri sunt principalele surse de energie pentru ființele umane.

țesuturilor din organism depinde de glucoză pentru toate activitățile. Carbohidrati si zaharuri produce glucoza necesară datorită digestia și metabolismul.

cele mai multe dintre oamenii de carbohidrați alimente de bază în multe diete, cum ar fi orez, grâu, pâine, cartofi, paste, etc

proteine metabolismul

proteinele sunt principalii constructori de tesut din organism. Sunt prezente în toate celulele corpului. Proteinele ajuta în structura celulei, funcțiile lor, formarea hemoglobinei de a transporta oxigenul, enzimele să efectueze reacții vitale, și multe alte funcții.

proteinele sunt, de asemenea, vital în furnizarea de azot pentru ADN, materialul genetic ARN și producția de energie.

Este foarte important să se ia proteine de zi cu zi, deoarece acestea conțin aminoacizi. Printre cele 20 sau mai mulți aminoacizi care există, corpul uman este incapabil de a sintetiza 8 ( care este de a spune că trebuie să-l ia direct din alimente), și aceste 8 sunt numite aminoacizi esențiali:

  • lisina
  • triptófano
  • metionina
  • leucina
  • isoleucina
  • fenilalanina
  • valina
  • treonina

alimente care mai de calitate proteine sunt ouale, laptele, soia, carne, pește și legume.

metabolismul grasimilor

Vorbim despre puterea de metabolismul este de a discuta despre energie. Grasimea este sursa majoră de energie. Oferă dublă față de glucide sau de proteine.