Menopauza si cresterea in greutate

menopauza si cresterea in greutate sunt strâns legate. Cifrele o dovedesc: aproximativ 30% dintre femeile între 50 și 59 de ani sunt supraponderali mare.

cu toate acestea, exercitiile fizice pot ajuta să piardă în greutate și de ședere în formă după menopauză.

riscurile de cresterea in greutate dupa menopauza

Multe din riscurile de a fi supraponderal sunt bine cunoscute: hipertensiune arterială, diabet zaharat, boli cardiovasculare…aceste riscuri cresc atunci când aveți excesul de grasime in zona abdominala.

din pacate, talia este accentuata dupa menopauza. Dacă acum ai o talie de măsurare de peste 35 de centimetri, e timpul să ia măsuri pentru a inversa această tendință, atât pentru talie cât corpul este mai mare si cantareste mai mult. Motivele sunt variate.

Factori legate de menopauza si cresterea in greutate

estrogeni

estrogen ajută la reglarea greutății corporale:

  • Dacă aveți un nivel scăzut de estrogen tinde să mănânce mai mult și să fie mai puțin activi fizic.
  • incetineste metabolismul, care este de a spune, de viteza cu care organismul transformă energia stocată în energie pentru activitatea de zi cu zi.
  • lipsa de estrogen poate provoca, de asemenea, organismul pentru a face mai rezistente la insulina, care provoacă-l pentru a stoca mai multă grăsime și este mai dificil să piardă în greutate.

Alți factori legate de menopauza si cresterea in greutate

pe masura ce imbatranim multe schimbări au loc în organism, care contribuie la cresterea in greutate. De exemplu:

  • Este mai puțin probabil să-și exercite. De fapt, 60% dintre adulți nu sunt suficient de activ.
  • masa musculara Este pierdut, care provoacă-l pentru a produce o scădere a metabolismului în repaus, astfel încât este mai ușor de a câștiga în greutate.
  • capacitatea de aerobic scade. Mă refer la viteza cu care să-și petreacă de energie acumulat în timpul anului. Dacă înainte de quemabas X calorii într-o cursă de 30 de minute, de exemplu, acum va trebui pentru a face cursa mai mult și mai intens pentru a arde același număr de calorii.

Cum exercițiu ajută la controlul greutății dupa menopauza

menopauza si cresterea in greutate sunt foarte mult legate cu tendința de a încetini noastre activități fizice.

exercițiu este cel mai bun mod de a arde de grăsime corporală. Cât sunteți mai activ, cu atât mai puțin în greutate trebuie să pierzi. Multe studii arată că oamenii care sunt mai activi, mai mananca la fel, sunt mai subțiri și au mai puțin de greutatea corpului.