Oboseala cronica: cum să-l îndeplinească

oboseală cronică este o boală foarte frecvente, care nu trebuie confundat cu alte boli care au simptome similare, cum ar fi anemia sau oboseală după efort.

persoanele care sufera de oboseala cronica simt o majoritate covârșitoare vândute dintr-o dată, nu treptat. Oboseala cronica nu a ușurat cu restul, și în cele din urmă duce la o reducere substanțială a nivelului de activitate profesională, socială sau personală.

sindromul de oboseala cronica este de trei ori mai frecventă la femei decât la bărbați și este, de asemenea, mai frecvente la adulți, cu 90% din cazuri, în vârstă variază de la 25 la 50 de ani.

simptomele de oboseala cronica sunt extreme, oboseala, depresie, dureri musculare, probleme de concentrare, vorbire, planificarea, memoria, etc..su debutul este de obicei destul de brusc.
Dar poate fi, de asemenea, dificil de diagnosticat deoarece simptomele sale pot varia de la persoană la persoană și, deoarece acestea sunt foarte similare cu cele ale altor probleme, cum ar fi gripa, depresie, infecții virale, etc. Chiar si simptome de oboseala cronica sunt foarte asemănătoare cu simptomele de fibromialgie.

Cum să știu dacă suferiți de sindromul de oboseala cronica

Dar, deși simptomele sunt foarte frecvente, nu este atât de mult de severitatea simptomelor, care se distinge 3 nivele:

Ușoară Nivelul de oboseala cronica

persoanele care prezintă aceste simptome atât de ușoare, ei sunt capabili să trăiască prin ele însele, acestea pot avea grijă de și de a face treburile casnice ușoare, dar întotdeauna cu dificultate.

Aceste persoane, datorează enorm efortul implicat, ei folosesc de multe ori timpul lor liber pe aceste sarcini, pentru că dacă ei lucrează în afara, ei nu pot fi comandate în jos de fiecare dată când aveți nevoie de ea, așa că se angajează la sfârșit de săptămână în a face față cu sarcini simple, doare viața socială.

Nivel moderat de oboseala cronica

În cazurile moderate de oameni care sufera de aceasta sunt într-o stare mai avansată a bolii: majoritatea nu poate lucra nici în interiorul, nici în afara casei, au mobilitate redusă și nu poate efectua majoritatea activităților din viața de zi cu zi.

Tind să aibă vârfuri și văi de intensitate în simptomele lor și nu sunt în măsură să dormi bine.

Nivel severe de oboseala cronica

Aceste cazuri sunt destul de extreme. Oamenii care sufera de ea nu poate face nimic altceva decât a fi în pat culcat– la fel de mult se spală pe față și pe dinți – nu pot dormi, nu se poate concentra, în multe cazuri, nu poate merge și i-a deranjat foarte mult zgomot si lumina.

trebuie să știți că, din fericire, cele mai multe cazuri sunt ușoare sau moderate.

Tratamente pentru oboseala cronica

din Păcate, nu există nici un tratament cunoscut, deși există tratamente diferite:

  • Medicamente: pentru depresie ( medicamente anti-depresive), pentru dureri musculare și dureri articulare ( analgezice).
  • Diete speciale nu există, deși este întotdeauna recomandat să o regim alimentar echilibrat și să mănânce de cinci ori pe zi, pentru a preveni greața. De asemenea, utilizarea de vitamine și minerale
  • Pentru a dormi, fie că dormi prea mult, dacă nu poți să dormi, se recomandă să nu pentru a schimba modelul de vis, care este de a spune, nu dormi în timpul zilei.
  • Search, relaxare: se Introduce pauze în rutina de zi cu zi, găsi relaxare după o activitate. Dacă pacienții să se relaxeze, poate îmbunătăți stres, probleme de somn și chiar durere.
  • de a Găsi un grup de de susținere cu care să-și împărtășească experiența.
  • Face o terapie care va crește de la activitate fizică treptat. Această terapie trebuie să fie îndreptate către un terapeut fizic, deoarece exercitarea – de obicei, mersul pe jos sau înot – ar trebui să fie monitorizate și ar trebui să fie adaptate la fiecare caz în parte, deoarece va depinde de simptome și nivelul de boala.
  • un terapia comportamentală. Acest tip de terapii sunt foarte interesante pentru multe boli. Ea se bazează pe faptul că anumite moduri de gândire al individului poate agrava boala, astfel, schimbarea comportamentului, care este nociv pentru sănătate, este îmbunătățită.

Dacă aveți de oboseala cronica trebuie sa te duci la un de specialitate să vă recomande cele mai bune strategii pentru a urmări în cazul dumneavoastră particular, acesta poate fi o combinație din toate care le-am discutat.

Cele mai multe dintre oamenii arată o îmbunătățire pe termen lung, mulți fac așa, înainte de vârsta de 2 ani și alții, din păcate, nu sunt niciodată recuperate. Prognosticul pentru copii și tineri este mai optimist.

Dacă vă aflați cu această problemă, sau ai pe cineva apropiat care sufera din cauza asta, vă las link-ul de la un ONG de sprijin pentru cei care sufera de Oboseala Cronica: http://www.fundacionfatiga.org/

în Plus față de oboseala cronica, puteți citi despre…

Oboseala cronica: cum să-l îndeplinească

Oboseala Cronica: cauze si simptome

Cauze de Oboseală Excesivă

Simptomele Tulburare Bipolară

schimba din ora de iarnă provoacă depresie usoara

Antidepresive Naturale

Boli si Tulburari de Sanatate

Toate sfaturile din Sfaturi de Sănătate.