Sindromul Metabolic: ce este și cum să-l împiedice

sindromul metabolic este numele dat unei serii de factori, care, în cazul în care apar, în același timp, agrava șansele de a suferi de boli majore, cum ar fi boli cardiovasculare, accidente vasculare cerebrale sau diabet zaharat de tip 2.

astăzi este din ce în ce mai comună pentru debutul de apeluri disfunctii metabolice ca urmare a creșterii numărului de obezi oameni din lume.

metabolismul este procesul care ne permite pentru a obține energie din alimentele pe care le mancam. Chimicalele din sistemul digestiv descompun produsele alimentare în zaharuri și acizi, combustibil de corpul tău.

problema apare atunci cand organismul nu utilizează această energie. În aceste cazuri, acesta este depozitat în țesuturile corpului, cum ar fi ficat, mușchi și grăsime corporală.

în acest fel o tulburare metabolică apare atunci când există reacții chimice care sunt anormale în organism, care perturba acest proces. Există diferite grupuri de tulburări. Unele afectează descompunerea de aminoacizi, glucide sau lipide. Un alt grup, cum ar fi boli mitocondriale afectează o parte din celule care produc energie.

O dieta saraca, excesul de alimente cu grăsimi sunt foarte dificil de a elimina, zahăr, excesiv, conservanți, sedentarismul, abuzul de alcool. Toate aceste proaste obiceiuri ale stilului de viata poate duce la sindromul metabolic,

Să ne uităm la ceea ce este.

Ce este Sindromul Metabolic?

Pentru a produce Sindrom metabolic trebuie să îndeplinească o serie de condiții, la o dată:

  1. Au o rată mare de glucoză în sânge.
  2. Acumularea de grăsime în jurul stomacului. excesul de grasime in zona abdominala este un factor de risc pentru bolile cardiovasculare, acest lucru este de ce tu ar trebui să nu treacă de o anumită lățime.
  3. Au „rau” colesterol ridicat. Un nivel ridicat de trigliceride în vasele de sânge poate duce la blocaj.
  4. colesterolul „bun”, low (HDL scăzut nivel), ca acesta este tipul de colesterol, care vă ajută să eliminați grăsime acumulate.
  5. de a Dezvolta hipertensiune arterială: sângele care circulă prin vene cu o presiune mai mare decât normal, ceea ce le face să lucreze la inima noastră și extreme și, prin urmare, crește riscul de probleme cardiace.

Cum sindrom metabolic?

am comentat Deja că sindromul metabolic este în mod clar legate de excesul de greutate și lipsa de activitate fizică. Deși ele pot implica, de asemenea, alți factori care declanseaza, cum ar fi:

  • Factori genetici și etnice. Care suferă de sindrom metabolic în istoria familiei sau într-un anumit grup etnic (ca derivat dintr-un tip de alimente și obiceiuri culturale).
  • avansarea în vârstă. Deoarece mecanismele organismului de a lupta împotriva acumulării de grăsime poate începe să fie mai puțin eficient
  • Rezistenta la insulina (care împiedică buna absorbție a zahărului în sânge)

cum pot preveni sindromul metabolic?

Nu toate veștile sunt proaste, este în mâinile noastre pentru a preveni sau întârzia debutul sindromului metabolic cu un pic de efort pentru a aplica un stil de viață sănătos. Pentru a face acest lucru te sfătuiesc să citiți: de Viață Sănătos: formula Fericirii.